Home > ANBI en beleidsplan

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI dan genieten zij belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor u als donateur aan een ANBI. Zo mag u bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van uw belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting.

4KIDZ foundation is in maart 2013 opgericht als JimTomFoundation en heeft sindsdien de ANBI status. De naam van de stichting is aangepast naar 4KIDZ Foundation in juli 2018, het bestuur is gewijzigd in juli 2018 bij de notaris. Het beleidsplan van de stichting moet op de website staan, duidelijk moet zijn wie de bestuurders zijn, wat de beloning structuur is. Dat is mooi want 4KIDZ Foundation wil volledige openheid. Hieronder leest u het beleidsplan.

Het bestuur van 4KIDZ Foundation bestaat uit

  • Myra van Daal, voorzitter, zij is GZ-pycholoog en zij werkt als therapeut en coach in Amsterdam.
  • Tineke Teulen is penningmeester, zij werkte als purchase manager bij een Indiaas concern in Rotterdam en is nu met pensioen
  • Melissa Redan is secretaris, zij werkt in de zorg met jongeren
  • Milano Koenders is algemeen bestuurslid, hij is profvoetballer en trainer en oprichter van de Milano Koenders Voetbalschool & Academie
  • Andries van Moorselaar is algemeen bestuurslid, hij is ondernemer – Van Moorselaar Travel Management – zakenreisbureau.

De bestuursleden krijgen geen vergoeding voor hun werk voor 4KIDZFoundation. Alles, zelfs de koffie betalen zij uit eigen zak.

Het beleidsplan zoals wij dat in het voorjaar 2013 formuleerden voor JimTomFoundation, is ongewijzigd. We gaan projecten steunen, dichtbij en ver weg waarbij altijd het welzijn van kinderen voorop staat. De inhoud van het plan zullen we aanpassen aan onze ervaringen. We willen ook een voorbeeld zijn voor onze kinderen, voor Jim en Tom, voor Faith en Mason en laten zien dat ‘iets voor anderen over hebben’ vanzelfsprekend moet zijn.

ANBI beleidsplan 4KIDZ Foundation

ANBI 8525 74 289 (nog op naam Jim Tom Foundation)

Opgericht 8 maart 2013 – naam gewijzigd december 2018

KvK 57424462

Voorzitter: Myra van Daal

Penningmeester: Tineke Teulen

Secretaris: Melissa Redan

Bestuurslid: Milano Koenders

Bestuurslid: Andries van Moorselaar

 

Andries van Moorselaar richtte in 2012 Fairtickets op. Doel was om met vluchtenwebsite Fairtickets.nl goedkope vliegtickets te verkopen aan de consument. Van de lage reserveringskosten ging 1,50 euro  per ticket ging naar JimTomFoundation. Verder ging per boeking 10 euro naar een van de 10 aangesloten kinder goede doelen:  Spieren voor Spieren, SOS Kinderdorpen, dance4life, KiKa, Doctors for Malawi, Steun Emma Kinderziekenhuis, Sjaki-Tari-Us, Adamfo Ghana, Healthnet TPO en Edukans. Deze opzet werkte niet, de consument kon de gang naar de website niet vinden. Het initiatief stierf in schoonheid.

Wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. We kwamen in het voorjaar 2018 met Milano Koenders in gesprek, bleek dat hij en zijn vrouw Melissa een zelfde plan hadden: goed doen voor kinderen die het minder goed hebben dan je eigen kinderen. Zij zien tijdens hun frequente bezoeken aan Suriname dat veel kinderen het daar niet zo goed hebben. Daar willen zij met hart en ziel wat aan doen. Daar gaan wij als 4KIDZ foundation dan ook wat aan doen.

Jim (13) en Tom (11)  zijn de 2 zoons van Andries en Myra, Faith (6) en Mason (2) zijn de 2 kinderen van Milano en Melissa . De 4 kinderen hebben het, net als veel kinderen in Nederland erg goed. Het is belangrijk dat zij zich realiseren dat veel kinderen in de wereld het veel minder hebben. Niet alleen is dat besef is belangrijk maar het is ook goed dat zij zien dat ‘je’ daar iets kunt doen. En het allerbelangrijkste, de hulp die we gaan bieden aan de kinderen die het nodig hebben.

4KIDZ Foundation gaat op verschillende manieren geld ophalen, we gaan het grote netwerk van Milano (voetbalwereld – 250 wedstrijden op het hoogste niveau) verbinden met het netwerk van Andries (Film, TV, Topsport) om zoveel mogelijk mensen te inspireren en bij ons werk te betrekken en om de wereld voor veel kinderen mooier te maken. We gaan benefietwedstrijden organiseren met profvoetballers, terugkerende toernooien en voetbalkampen, bij elk evenement gaat er een vast bedrag naar 4KIDZ Foundation. Onze volgers en supporters nodigen wij uit om geld te doneren, om met ideeen te komen om geld op te halen en om aandacht voor onze stichting te krijgen.

Wij hebben als bestuursleden van 4KIDZFoundation  geen enkel winstoogmerk, wij zijn toegetreden uit ideeele overwegingen en zullen niets verdienen aan de stichting. Sterker nog, veel zaken (website enz) betalen we uit eigen zak.

Wij hebben een aantal projecten uitgezocht waarvan wij weten dat het geld goed besteed zal worden. Dit staat vast, al het geld dat wij verwerven zal ten goede komen aan kinderen die leven in / onder moeilijke omstandigheden (zowel psychisch als fysiek) ongeacht ras, nationaliteit of levensbeschouwing.

juli 2018, Amsterdam