Home > 4KIDZ Foundation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaak wordt een Foundation opgericht door iemand die grote prestaties in het leven heeft geleverd: Johan Cruyff, Bill Gates, John D Rockefeller.

Jim en Tom en Faith en Mason hebben dat nog niet, zij zijn 14, 12, 6 en 2 jaar oud.  Zij zijn kind en hoeven zich niet druk te maken over eten, over oorlog en marteling, over verwaarlozing, gezondheidszorg of onderwijs. Zij zijn gewoon kind en zo zou het voor elk kind moeten zijn.

Daarom 4KIDZ Foundation. Omdat elk kind gewoon kind moet kunnen zijn. Wij gaan projecten steunen in Suriname en in Nederland voor kinderen die steun kunnen gebruiken. Nederland en Suriname verbinden want verbinding brengt oplossingen dichterbij. Vanuit het verleden, naar de toekomst. Vanuit ons hart. Voor alle kinderen die gewoon kind moeten kunnen zijn. Omdat dat zo hoort.

4KIDZ Foundation wordt bestuurd door Myra van Daal, Melissa Redan, Tineke Teulen,  Milano Koenders en Andries van Moorselaar. 4KIDZ Foundation is aangemerkt als ANBI (nog onder de naam JimTomFoundation). De bestuursleden krijgen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden voor de stichting. Zelfs de koffie betalen zij uit eigen zak.

Goede doelen moeten voldoen aan bepaalde regelgeving om aangemerkt te worden als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Wanneer zij aangemerkt zijn als ANBI dan genieten zij belastingvoordeel. Hetzelfde geldt voor de donateur aan een ANBI. Zo mag deze bijvoorbeeld bepaalde giften aftrekken van het belastbaar inkomen in de inkomstenbelasting.