Home > Projecten > Maaltijdenproject Suriname

0 Sponsors

€0

PayPal

Bank Transactie

Bankrekening nummer: Triodos 212262076
Ter name van: 4KIDZ Foundation
Zet in de omschrijving het doel waaraan u het wilt schenken.

Voor een betere toekomst in Suriname!

Dit is het motto van de Stichting Fasco Toekomstweg (gevestigd te Suriname) en de Stichting Toekomstweg (gevestigd te Nederland). Deze stichtingen zijn in 2010 opgericht door de zussen Nila Verheij-Bishoen en Asha van Wijk-Bishoen, beiden van Surinaamse afkomst.

De Stichting richt zich op de kinderen van Suriname. Wij willen hun toekomst verbeteren! Dat doet de Stichting door zelfstandig projecten uit te voeren, specifiek gericht op het onderwijs.  Zoals Unicef zegt: “Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving.”

4KIDZ foundation vindt alle projecten mooi maar wil zich vooral richten op het Maaltijdenproject want als kinderen niet goed eten, kunnen ze ook niet goed leren.

Het Maaltijdenproject
De armoede binnen veel gezinnen in Suriname leidt er toe dat heel veel kinderen onvoldoende te eten krijgen. Buiten Paramaribo valt dat wel mee en is de situatie minder nijpend, omdat gezinnen in de buitengebieden zelfvoorzienend zijn en hun eigen voedsel verbouwen. Maar in de stad lijden honderden kinderen in meer of mindere mate honger.

Daarom is de Stichting Toekomstweg het Maaltijdenproject gestart om kinderen in het kleuter- en basisonderwijs tweemaal per week van een warme maaltijd te voorzien. En dan gaat het om kinderen die het echt nodig hebben. Op dit moment voorzien we al ruim 400 kinderen van een warme maaltijd. Maar we willen meer: we willen naar minimaal 1200 kinderen.

Het idee om armlastige kinderen van een warme maaltijd te voorzien bestaat al veel langer. De afgelopen zeventien jaar heeft de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod dit ook gedaan. Zij heeft haar initiatief overgedragen aan de Stichting (Fasco) Toekomstweg. Er zal nog veel werk verzet moeten worden door de Stichting om alle kinderen tweewekelijks van eten te kunnen voorzien.

En daar hebben wij uw hulp hard bij nodig!
Er zit een stijgende lijn in, maar er moet heel veel gebeuren. Zeker als we nog meer armlastige kinderen willen helpen. Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken. Daarom zoeken we in Suriname en Nederland sponsoren en donateurs die dit project willen ondersteunen.

Voor een relatief klein bedrag helpt u een kind al aan een warme maaltijd. U kunt ook een klas adopteren of zelfs een hele school.

De financiering van alles wat we doen komt op de juiste plaats terecht, we hebben eigen mensen in Suriname om dit te doen.

De stichting hanteert een ”zero-strijkstok beleid” en voldoet aan de  ANBI norm.