Home > Projecten > Ondervoeding in Malawi

12 Sponsors

€2,000

PayPal

Bank Transactie

Bankrekening nummer: Triodos 212262076
Ter name van: 4KIDZ Foundation
Zet in de omschrijving het doel waaraan u het wilt schenken.

Doctors For Malawi

In Malawi een klein land in Zuid-Oost Afrika, leeft 65% van de bevolking onder de armoedegrens. Wanneer je als kind diarree ontwikkelt en ondervoed bent, mag je hopen dat je op tijd een ziekenhuis bereikt! Doctors For Malawi is al ruim 5 jaar betrokken bij het opleiden van artsen, het ondersteunen van getalenteerde Malawiaanse onderzoekers en de ondervoedingsprojecten op de ondervoedingsafdeling “Moyo” (www.doctorsformalawi.org). 

4KIDZ Foundation steunt deze ondervoedingsafdeling ‘Moyo’ op de kinderafdeling in Blantyre, Malawi, Afrika. Per jaar gaan er wereldwijd 1 miljoen kinderen dood aan de gevolgen van ernstige ondervoeding. Diarree speelt hierbij een belangrijke rol en veel kinderen hebben last van een lage lichaamstemperatuur (onderkoeling). Op Moyo, de grootste ondervoeding afdelingsafdeling van Malawi, worden ongeveer 700 kinderen per jaar opgenomen. Van die 700 sterven helaas nog steeds veel te veel kinderen; ongeveer 100 kinderen per jaar!

Daarom is het essentieel dat de huidige en sterk verouderde warmtelampen vervangen worden. Deze zorgen ervoor dat deze ernstig zieke kinderen niet onderkoeld raken. Door uw donatie hiervoor helpt u mee dat ernstig ondervoede kinderen een betere zorg krijgen en draagt u bij aan een betere uitkomst voor de kinderen op deze afdeling.